3 aug. 2009

Pelasgii, primii locuitori ai Greciei

"Masca lui Agamemnon" - una dintre cele mai de pret descoperiri din Grecia, reprezentand antica si celebra civilizatie miceniana; actualmente se afla la Muzeul National de Arheologie din Atena.






Masca de aur a unui rege trac, Bulgaria.



Si iata, totusi, ca nu este prima masca mortuara de aur a unui rege trac descoperita. Prima este descoperita de Heinrich Schliemann in 1876, dupa cum se poate vedea in poza prezentata. Masca traca si cea miceniana sunt aproape identice. Pelasgii, spun mai multe surse istorice, au fost primii locuitori ai Greciei. De asemenea, tracii sunt urmasii pelasgilor. Faptul ca masca de origine tracica, deci pelasgica, este aproape la fel cu masca "miceniana", mai inclina putin balanta spre adeptii locuirii pelasgice, antegrecesti, a Greciei.

Un comentariu:

  1. Grecia a fost fondata de poporul de la Dunare, nu odata ci de trei ori. Primii care au plecat din Romania au fost pelasgii în mileniul III, mai apoi in mileniul II au migrat din sudul Romaniei pelasgii ionieni, ce au format orasul Micene si alfabetele Linear A si B. Ultimii plecati au fost dorienii, tot din sudul Romaniei, probabil din Oltenia. Ei i-au alungat din unele locuri pe ionieni, acestia ajungand pana in Spania, un traies si astazi sub numele de basci.

    RăspundețiȘtergere